ACT4Kids

Opleiding Acceptance and Commitment Therapy voor kinderen

Voor mensen die een ACT-opleiding gevolgd hebben

Data: 18, 23 september; 2, 9 en 16 oktober
Tijd: 10.30 - 17.30 uur
Opleider: Monique Samsen
Kosten: 950 euro
Locatie: Witte huisjes Kerkpad 3, 3981 EM Bunnik

Literatuur: "Acceptance and commitment therapy bij kinderen en jongeren" van Monique Samsen.
Aanschaf van dit boek is een vereiste.

ACT4Kids

Aanmelden kan hier.

Inhoud opleiding

"Gun jezelf en je werk een mooie 5-daagse opleiding dit najaar!

Je stapt met mij over het Eiland (metafoor voor het leven), leert spelenderwijs alles over het ACT4kids-model, we gaan dieper in op o.a. hoe je motiveert en bijvoorbeeld de ouders betrekt, je doet een ton aan oefeningen en gedragsexperimentjes, je doet inzichten op over hoe en waarom ACT4kids aansluit bij de leefwereld en het ontwikkelingsniveau van kinderen en jongeren, maar we gaan dit allemaal vooral op heel plezierige manier doen: spelen = leren!

Omdat we zullen voortborduren op de basiskennis van Acceptance and Commitment Therapy zoals die is voor volwassenen, is een gedegen basisopleiding bij SeeTrue of elders een voorwaarde om e.e.a. goed te kunnen volgen."

Drs. Monique Samsen (1976) is beeldend therapeut en psycholoog. Ze schreef meerdere hoofdstukken over de toepassing van ACT bij kinderen en jongeren in toonaangevende handboeken over ACT en recentelijk verscheen van haar hand - in samenwerking met orthopedagoog Janneke de Heus - het boek: "Acceptance and Commitment Therapy bij kinderen en jongeren". Het eerste boek ter wereld dat dit onderwerp op deze manier behandeld.

De opleiding van SeeTrue sluit hier nauw bij aan en is dan ook uniek in Nederland en Belgiƫ qua inhoud en opzet.

Informatie over het Coronavirus

We zullen de berichtgeving omtrent het virus nauwlettend in de gaten houden. Hier kun je onze laatste berichten over het virus en de consequenties voor onze trainingen en opleidingen vinden.